Przewodnik po piwnym szkle #1

Od setek lat pijemy piwo z różnych szklanek i kufli, nie mając jednak w większości świadomości, jak ważny jest dobór odpowiedniego szkła do serwowanego piwa. Dzisiaj postaramy się przybliżyć Wam nieco piwny savoir vivre i pokazać, że szkło to tak naprawdę jeden z najistotniejszych elementów piwnej kultury – właściwie dobrane nie tylko wydobywa z niego smak, ale też zapach i aromat. Dziś czas na Lagera, Pilznera, Marcowe oraz Trapist, kolejne gatunki niebawem! Czytaj dalej

Vlog Browar Przystań #1 – Wywiad z Szefem Kuchni Adrianem Feliksem

Nasz vlog powstał z myślą o wszystkich miłośnikach oryginalnej kuchni i pasjonatach gotowania oraz  wielbicielach złotego trunku – Piwowarach, ale też amatorach. Z pewnością zainteresuje on wszystkich i zachęci do odwiedzenia naszej restauracji, która otworzy się w 2015 roku.
W pierwszym odcinku nasz Szef Kuchni Adrian Feliks, Ślązak znany z telewizyjnego programu Top Chef, opowiada o swojej przygodzie związanej zgotowaniem oraz uczestnictwie w programie kulinarnym.

Czytaj dalej